četvrtak, 1 juna, 2023

Eskobar: Dogovor Srbije i Kosova pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. marta 2023. (Beta) – Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

“Fokusiranje na potpis je nepotrebno i nema materijalnog uticaja na činjenicu da imamo dogovor. Imamo sporazum i kao takvog ga tretiramo i obe strane su ozbiljno uključene”, rekao je Eskobar na onlajn konferenciji za novinare.

Dodao je da se sprovođenje dogovorenog u Ohridu od obe strane očekuje “odmah” i ponovio da namera sporazuma nije bilo međusobno priznjanje, već normalizacija odnosa.

“Primarna namera je bila da se formulišu osnovna pravila interakcije dve zemlje kako stvari poput tablica i barikada ne bi bile pretnja da se stvari otrgnu kontroli i stvori nestabilnost u regionu”, rekao je američki izaslanik.

1 KOMENTAR

  1. Naivno gledište. Mi znamo dobro lika, on i kad ni nešto potpisao sutradan bi mogao da kaže da ga nisu dobro razumeli. Mislim da u međunarodnim odnosima časna reč je važi od srednjeg veka. Teško da važi i potpis.

Comments are closed.