ponedeljak, 25 septembra, 2023

Šapić: Ostajem pri rečenom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. marta 2023. (Beta) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da nikoga nije diskriminisao, niti je mislio na celu romsku zajednicu kada je u subotu govorio o životu Roma u nehigijenskim naseljima i izazvao mnogobrojne kritike, u tekstu na ovom Portalu – Neprimerene izjave Aleksandra Šapića.

“Izneo sam istinu, to je tabu tema, i ostajem pri svakoj reči. Njihovo je pravo da podnesu krivičnu prijavu i neka sud odluči da li sam nekog diskriminisao”, rekao je posle otvaranja informacionog centra Šapić povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela Romska partija koja smatra da je on “najgrublje vređao Rome”.

Gradonačelnik je u subotu izjavio da je “integracija Roma u normalan život nemoguća ukoliko oni to sami ne žele” i da većina nema prebivalište u Beogradu, a žele da budu blizu centra grada jer, kako je rekao, skupljaju sekundarne sirovine, prose pored semafora, kradu i uznemiravaju građane…je tada Šapić, preneo je Beoinfo.

On je danas rekao da je očekivao da će se mnogi oglasiti kada je nedavno kamion JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” usmrtio romsku devojčicu u nehigijenskom naselju pod Pančevačkim mostom, ali su to uradili tek posle njegove izjave. “Otišao sam u to naselje, znate kao izgleda, brazilska favela je Beverli hils za to. Ta devojčica nije dobila šansu da se školuje i izađe iz takvog naselja. Želim da im pomognem, ali ne mogu ako to oni ne žele”, rekao je Šapić.