utorak, 6 juna, 2023

Đukanović: Da je Đinđić živ, Srbija bi već bila u EU

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 12. marta 2023. (Beta) – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da bi danas Srbija i region drugačije izgledali da je živ Zoran Đinđić, pemijer Srbije ubijen 2003. godine.

“Zoran bi ostvario svoj politički i životni cij, Srbija bi već bila članica Evropske unije”, poručio je Đukanović na Tviteru povododm dvadeset godina od ubistva Đinđića. “Njegovim ubistvom, zadugo je ubijena evropska budućnost i Srbije i zapadnog Balkana”, dodao je Đukanović.

Istakao je da mu je Đinđić bio dragi prijatelj i saborac. “Kao i prethodnih decenija i danas sam u mislima sa njegovom porodicom. I sa Srbijom koja tuguje. Slava Zoranu Đinđiću”, zaključio je Đukanović.

Podrška Đukanoviću iz Srbije

Crnogorska partija sa sedištem u Novom Sadu pozvala je danas crnogrosku dijasporu da u iduću nedelju, 19. marta, na predsedničkim izborima u Crnoj Gori glasa ili za aktuelnog predsednika Mila Đukanovića, ili za kandidatkinju Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković.

“Verujemo da će se pobjedom jednog od ova dva kandidata steći uslovi za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora i da će izborna ponuda tada biti bogatija novim političkim snagama koje će beskompromisno štititi nacionalni interes Crne Gore, jer ‘nove nužde rađu nove sile’ “, poručila je ta stranka.