četvrtak, 1 juna, 2023

Vučić: Džaba ste krečili, nema priznanja Kosova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 10. marta 2023. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbiju čekaju veliki pritisci, da će on danas Predsedništvu i Glavnom odboru Srpske napredne stranke izneti neke ideje, a da će izborna skupština SNS-a biti 27. maja ove godine.

Vučić je na sednici GO SNS-a istakao da je kosovski premijer Aljbin Kurti danas potvrdio da neće formirati Zajednicu srpskih opština, jer nije u skladu sa zakonima Kosova. Kao problem Vučić je istakao licemerje svih koji u celom procesu učestvuju, jer “ćute” na te Kurtijeve reči, dok je ocenio da će pritisci na Srbiju rasti i ponovio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

“Mi se spremamo za te razgovore u ponedeljak i utorak, posle toga idemo u Ohrid. Verujte mi da mi nije jasno o čemu da razgovaramo. Kad oni kažu da su razgovori bili konstruktivni, a toliko su bili konstruktivni da jedino o čemu je trebalo da razgovaraju, oni su rekli da to neće da ispune. Zbog čega dolazite u Beograd? Da priznamo Kosovo? Džabe ste krečili”, rekao je Vučić.

Nova politička opcija – Narodni pokret za državu

Predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Vučić zatražio večeras na sednici Glavnog odbora SNS podršku da krene u pripreme za stvaranje nove političke opcije – Narodnog pokreta za državu.

Vučić je na sednici GO kazao da smatra da u teškim trenucima za Srbiju treba da se okupe svi koji žele normalnost i pristojnu Srbiju koja je u stanju da donosi racionalne odluke. “Bez stranaka nema demokratije, ali bi ovo bilo ne samo SNS i druge partije, već i mnoge nestranačke ličnosti kojima bismo dali značajnu podršku, da zajednički radimo za budućnosti Srbije, za njen napredak”, naveo je Vučić.

Zaključio je da je za Srbiju važno da se napravi, kako je rekao, taj viši oblik organizacije, koji bi omogućio članovima da više slušaju stavove ljudi koji nisu direktno u organizaciji, a “mogu da pomognu zemlji”.