ponedeljak, 11 decembra, 2023

Dodik o Šmitu: “Čovek laže, da ne kažem da se*e”

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 9. februara 2023. (Beta) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je ponovo vređao visokog predstavnika Kristijana Šmita i rekao da je na muslimanskoj strani u BH i na strani Albanaca na Kosovu.

“Čovek laže, da ne kažem da se*e. On je lažni visoki predstavnik, a ja sam i ranije rekao da on ne dolazi u BiH. Iskreno, ne mogu da verujem da takvi ljudi upravljaju nemačkim sistemom”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Kristijan Šmit (Foto: Samir Saletović)

Potom je naveo da se sa Šmitom sastao dva puta: prvi put kada je Šmit bio nemački ministar poljoprivrede i drugi put u Antaliji. “Drugi put je došao u Antaliju, iskoristio je situaciju da sam rođen 12. marta i prišao je da mi čestita rođendan, ja sam mu rekao da se skloni”, naveo je Dodik.

Još je kazao da ga Šmit stalno “ganja” da se sretne s njim, a on to neće. “Šmit je došao da sprovodi politiku Nemačke koja je na muslimanskoj strani u BiH, kao što je na strani Albanaca na Kosovu”, zaključio je Dodik.

Šmit je u intervju za nedeljnik NIN rekao da je prethodnih godina bilo trenutaka u kojima su se Dodik i on povremeno susretali. Naveo je i da su pre dve godine on i Dodik razgovarali telefonom o njegovom imenovanju za visokog predstavnika u BiH i da mu je Dodik tada ponudio da se sastanu, dodavši da mu se čini da ga je (Dodika) “u međuvremenu napustila hrabrost”.