subota, 25 marta, 2023

Hrvoje Krešić – prvi dobitnik Regionalne novinarske nagrade “Gordana Suša”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. januara 2023. (Beta) – Regionalna novinarska nagrada “Gordana Suša” Nezavisnog udruženja novinara Srbije, pripala je novinaru televizije Nova TV iz Zagreba, Hrvoju Krešiću, odlučio je novinarski žiri.

Nagrada “Gordana Suša” dodeljuje se od ove godine za izuzetna dostignuća u televizijskom novinarstvu, a po oceni žirija, Hrvoje Krešić je svojim profesionalnim angažmanom ispunio ključne kriterijume: profesionalno i odgovorno novinarsko delovanje u televizijskom mediju, u skladu sa univerzalnim etičkim kodeksom novinara i u službi javnog interesa, zaštite ljudskih prava i slobode medija, kao i interesa i posebnosti svih građana, bez obzira na njihov etnički, verski ili rodni identitet.

“Profesionalnost, novinarska etika, uvažavanje javnog interesa, univerzalnost, spremnost da pomogne kolegama iz drugih medija, snažan televizijski identitet i lični integritet karakterišu rad Hrvoja Krešića. Menjao je televizijske redakcije, ali ne i način rada, i u sebi je integrisao talenat i veštinu izveštavanja u najrazličitijim televizijskim formatima”, ističe se u obrazloženju odluke o dodeli Nagrade “Gordana Suša”.

NUNS je nagradu osnovao u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona i uz podršku porodice Suša, sa ciljem da sačuva i održi sećanje na jednu od najboljih televizijskih novinarki sa ovih prostora.

Novinarski žiri je radio u sastavu: Željko Bodrožić (predsednik NUNS), Borka Rudić (generalna sekretarka Udruženja BH novinari), Hrvoje Zovko (predsednik Hrvatskog novinarskog društva), Branka Mihajlović, Jugoslav Ćosić, Fahri Musliu i Velimir Ilić.

Žiri je saopštio da su pored Krešića u uži izbor ušle novinarke Arijana Saračević – Helać (Federalna televizija – FTV Bosne i Hercegovine) i Emina Kovačević (N1 Srbija), i da je u takvoj konkurenciji bilo izuzetno teško doneti konačnu odluku.

Kako je najavljeno iz NUNS-a, nagrada će biti uručena četvrtak, 2. februara, u 19 sati, u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD).

Prethodni tekst
Sledeći tekst