nedelja, 4 juna, 2023

U Kosovskoj Mitrovici protest ispred sedišta SNS i Srpske liste

Slične objave

Podeli

KOSOVSKA MITROVICA, 28. januara 2023. – U severnom delu grada održava se još jedan protest “upozorenja”, zato što Srpska lista i Aleksandar Vučić „nisu ispunili“ zahteve koje je grupa građana iznela na prethodnom protestu 8. januara. U međuvremenu stvorili su se i novi razlozi – „pogoršanje situacije“ – od ranjavanja na Bistrici, preko tablica do francusko-nemačkog predloga.

Skup je počeo nešto pre 12:30, a održava se ispred sedišta SNS i Srpske liste, piše KoSSev. U početku se okupilo 40-ak učesnika, uz intoniranje srpske himne drži veliki transparent u bojama srpske zastave i poruke Kosovo je Srbija.

Prvi govornik je poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović, koji je bio i jedan od učesnika na prethodnom protestu. On je uočio izostanak učesnika i sa prošlog skupa, naglasivši da je to plod rada „službe“ i izneo jake optužbe na račun Srpske liste, rukovodstva.

Podsetio je da se samo par metara niže, 1999. branio severni deo grada na Ibru, kada su građani pokazali hrabrost. Pred početak protesta bio je viđen i lider pokreta Ljubav, vera, nada – Nemanja Šarović. On, međutim, nije govorio.

Nemanja ŠarovićU izjavi za KoSSev nakon skupa, Šarović je kazao da nije bilo predviđeno da govori, a da je on došao da podrži učesnike. „Ja sam ovde došao da bih pružio podršku ovom narodu i to je ono što mogu u ovom trenutku. Ovo je skup na kojem su se obratili Srbi sa Kosova i Metohije i moj razgovor sa organizatorima je bio da dođemo da podržimo a ne da se obraćamo. I ja mislim da je to korektno u ovom trenutku“, kazao je Šarović.

Ono što misli o politici svog dojučerašnjeg partijskog saborca, kazaće u Beogradu sledeće nedelje – izdaja.

„Mi za naredni četvrtak planiramo protest u Beogradu u vreme održavanja skupštine i tamo će biti obraćanje i tamo ćemo reći šta mislimo o izdajničkom režimu Aleksandra Vučića i svim sporazumima kojima je zadnjih 11 godina obrisao i ukinuo praktično sve elemente državnosti Republike Srbije na Kosovu i Metohiji“, naglasio je Šarović.

Kossev