utorak, 6 juna, 2023

Kostreš: Vučiću, potpiši plan

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 21. januara 2023. (Beta) – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da potpiše francusko-nemački plan o međusobnim odnosima Srbije i Kosova.

“Prestanite da se igrate sa budućnošću Srbije i njenih građana i što pre prihvatite sporazum o međusobnim odnosima Srbije i Kosova, koji su predložili francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc“, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Poručio je Vučiću da mora da prestane sa “neodlučnom politikom i da spasi Srbiju od novih sankcija, ekonomskog propadanja i uništenja”. “Ne treba ni podsećati kroz šta su građani Srbije prolazili devedesetih godina, kada je neodgovorna politika Slobodana Miloševića dovela do ratova, sankcija, inflacije od nekoliko miliona procenata, mesečnih zarada od pet nemačkih maraka, praznih rafova, nestašica goriva, struje, osnovnih životnih namirnica i sveopšte bede”, rekao je Kostreš.

Dodao je da je jedini put razvoja i modernizacije Srbije ulazak u Evropsku uniju. “Srbiji je mesto među evropskim nacijama sa kojima moramo da radimo, sarađujemo, trgujemo i napredujemo. Sve izvan saradnje sa EU je put propasti Srbije i njenih gradjana”, kazao je Kostreš.