sreda, 29 marta, 2023

Srbija upućuje humanitarnu pomoć Ukrajini

Slične objave

Podeli

N1

Vlada Srbije odlučila je da uputi humanitarnu pomoć u prioritetnoj opremi Ukrajini u cilju podrške elektroenergetskom sistemu ove zemlje, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Na sednici je, takođe, doneta i Odluka o obrazovanju Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda. Ova odluka je doneta, kako se navodi – „imajući u vidu globalni razvoj oblasti veštačke inteligencije“.

„Zadatak Saveta biće koordinacija svih aktivnosti vezanih za rast domaćeg BDP. Pored stalnih članova, predviđena je mogućnost angažovanja stručnih lica u radu tog tela, a kabinet predsednika Vlade i Generalni sekretarijat obavljaće stručne i administrativno-tehničke poslove“, stoji u saopštenju.

Vlada je usvojila i Uredbu o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije u 2023. godini kojom se obezbeđuju novčana sredstva iz kojih Javno Preduzeće „Elektroprivreda Srbije“, kao garantovani snabdevač, isplaćuje podsticaje povlašćenim i privremeno povlašćenim proizvođačima i time obezbeđuje troškove balansiranja proizvodnje električne energije.