utorak, 26 septembra, 2023

Izbori za novog predsednika SANU 30. marta

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 12. januara 2023. (Beta) – Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić najavio je danas da će 30. marta biti održani izbori za novog predsednika SANU.

Kostić je ranije najavio da se povlači sa mesta predsednika akademije, a danas je rekao da će na izborima Izvršni odbor birati i dva nova potpredsednika, kao i generalnog sekretara.

“Na ovim izborima biraće se novi predsednik, nova dva potpredsednika i generalni sekretar. Do kraja februara odeljenja SANU moraju dostaviti predlog predstavnika svakog odeljenja pojedinačno u Predsedništvu SANU. Do 7. marta dostavljaju se predlozi za kandidate za čelne ljude SANU. Za svakog od njih daje se poseban predlog i potrebno je da taj predlog potpiše 20 članova SANU koji su u radnom sastavu”, rekao je Kostić na konferenciji u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti.

On je dodao da će se 8. marta održati sednica Izborne komisije SANU koji će pregledati sve prijave i sastaviće konačnu listu kandidata.

“Dve nedelje pre zvaničnih izbora održaće se konferencija članova sa spiska kandidata. Poželjno je da predlozi za kandidata za predsednika akademije sadrže predlog programa rada, jer na taj način možemo videti u kom smeru kandidati misle da bi akademija trebalo dalje da radi”, rekao je Kostić.