sreda, 29 marta, 2023

Završen protest Eko straže

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. decembra 2022. (Beta/FoNet) – Protest zbog aerozagađenja, u organizaciji neformalne ekološke grupe građana Eko straže, završen je danas posle sat vremena, a organizatori kažu da je važno da se održava kontinuitet u borbi za zdravu životnu sredinu.

Organizatori su naveli da su u parku u blizini hotela Bristol očekivali veći broj građana kako bi se probudila svest da je zagađnje, pogotovo u zimskim danima, svakog danas sve veće.

Okupljeni su nosili transparente “Vazduh je opasan”, “Pažljivo diši, opasno po život”, “Za našu decu”, “Sloboda Beograda”.

Kako su naveli govornici, na jednom od prošlogodišnjih protesta bilo je oko 30.000 ljudi, a ukoliko na sledeći protest dodje sličan broj ljudi, oni će pozvati okupljene građane 10. decembra da blokiraju mostove u Beogradu.

Organizatori su naveli da su u parku u blizini hotela Bristol očekivali veći broj građana kako bi se probudila svest da je zagađnje, pogotovo u zimskim dana, svakog danas sve veće

Okupljeni su nosili transparente “Vazduh je opasan”, “Pažljivo diši, opasno po život”, “Za našu decu”, “Sloboda Beograda”.

Na protestu u parku Bristol u Beogradu okupilo se nešto više od 1.000 ljudi, javila je agencija Beta.

Većina govornika se usprotivila inicijativi vlasti za rušenje Starog savskog mosta i podržala ideju da se most nazove po njegovom “spasiocu” u Drugom svetskom ratu Miladinu Zariću.

Prethodni tekst
Sledeći tekst