ponedeljak, 11 decembra, 2023

Kosovo: Tablice KM ostaju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. novembra 2022. (Beta) – Srpska lista pozdravila je danas dogovor koji je postignut u Briselu, ističući da je njime potvrđeno da КM tablice ostaju u upotrebi, da ih niko neće oduzimati niti će se pisati kazne građanima koji poseduju vozila sa КM tablicama.

“Želimo da građane obavestimo da će svi vlasnici vozila sa КM tablicama moći normalno da funkcionišu i kada im postojeća registracija istekne moći će da produže važenje registracije КM kao i do sada”, navela je Srpska lista u saopštenju.

Pojasnili su da će svi vlasnici vozila sa КM tablicama moći nesmetano da koriste i produžavaju registraciju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti sinoć prihvatio sve što je odbio u ponedeljak i da je Srbija sačuvala KM tablice. Petković je jutros rekao da nema nikakve kaznene politike za vozače koji nisu preregistrovali vozila.

“Ovim dogovorom nema nikakvih kazni od 150 evra koje je planirao Aljbin Kurti i nema nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije. Ovim dogovorom sačuvali smo mir i uspeli da sačuvamo naš narod na severu KiM”, rekao je Petković, prenosi RTS.