četvrtak, 1 juna, 2023

Dodik: Kako se Kosovo može izdvojiti iz Srbije, a RS ne može iz BiH

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 8. oktobra 2022. (Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pitanje kako Albanci smatraju da se Kosovo može izdvojiti iz Srbije, a Republika Srpska ne može iz Bosne i Hercegovine.

“Ako ćemo se držati međunarodnih principa, ostaje pitanje kako Albanci smatraju da Kosovo može da se izdvoji iz Srbije, a Republika Srpska ne može iz BiH”, napisao je Dodik na Tviteru. On je naveo da Republika Srpska nije model, već međunarodna pravna činjenica ugrađena u Dejtonski sporazum i Ustav BiH.

“Kosovo, za koje (predsednica samoproglašenog Kosova Vjosa) Osmani smatra da je nezavisna država, plod je terorizma i separatizma”, ocenio je Dodik i naveo da su “Albanci devedesetih godina silom okupirali Kosovo, da bi danas Srbe zvali i tretirali kao kriminalnu bandu”. Vjosa Osmani je prethodno u Pragu izjavila da “nikome nije u interesu da na Kosovu ima model poput Republike Srpske ili slične modele koji nisu funkcionisali i neće funkcionisati, jer stvaraju više problema nego mira i stabilnosti”.