petak, 2 juna, 2023

Vuletić: Kada će se Srbi ograditi od štetočina poput Vladimira Božovića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 1. oktobra 2022. – Njegova ekselencija, Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori, koji je već dugo proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori i koji na toj dužnosti boravi u Beogradu, objašnjava da je zabrana ulaska u Crnu Goru koja mu je izrečena – napad na sve Srbe bilo gde da su. Zatim kukumavči za reakcijom svih živih Srba, predsednika vlade, patrijarha i celog srpskog naroda, osim predsednika Vučića. Ko veli bolje da njega ne uplićem, nepredvidiv je, stoji u saopštenju za javnost Zorana Vuletića, predsednika Građanskog demokratskog foruma.

Pritom proterani ambasador koji je rođen u Crnoj Gori, gde su mu roditelji, sestre, rodbina, prijatelji kumovi i grobovi predaka prećutkuje da je vratio pasoš Crne Gore kada je dobio ponudu da bude tamo ambasador Srbije, kako bi imao diplomatski imunitet u zemlji  u kojoj je rođen, gde su mu roditelji, sestre, rodbina, prijaelji kumovi i grobovi predaka. Koliko znam, navodi Vuletić, poštovanje crnogorske tradicije ne uključuje i vraćanje crnogorskog pasoša.

“Na nama je da prosudimo kako je moguće da nam ambasador u Crnoj Gori bude takav moralni bednik koji je spreman da uzme pa zatim vrati državljanstvo države u kojoj je rođen kako bi je podrivao sa mesta ambasadora susedne države, sprovodeći najgoru politiku Srbije iz 90-ih godina. Danas bi, prozren i prezren od većine građana Crne Gore,  da poturi srpski narod kao štit za svoju lažljivu i zlonamernu politiku prema zemlji u kojoj je rođen. Takav čovek nije osoba koja može da gradi prijateljske odnose. Stoga ni zabrana ulaska koja mu je izrečena nije uperena na sve one koje podmeće, već na njega lično, kao i na predsednika i vladu koja ga je tamo poslala tj. politiku srpskog sveta koju je prezentovao kada je Podgoričku skupštinu iz novembra 1918. nazvao oslobođenjem Crne Gore”, navodi Vuletić.