petak, 2 juna, 2023

Vučić: Ime mandatara za 48 sati

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. avgusta 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), da zna ko će biti mandatar za sastav nove vlade, ali da će njegovo ime saopštini za 48 sati.

Vučić je rekao da je na sednici Predsedništva SNS razgovarano “o svim važnim temama, od stanja na Kosovu i Metohiji do izbora mandatara”. Izbor za mandatara u skladu sa Ustavom Republike Srbije ne mogu da danas saopštim. Znam ko će biti mandatar, saopštiću to kao predsednik Srbije jer to ne mogu da radim kao predsednik političke stranke”, rekao je Vučić.

Dodao je da će ime novog mandatara saopštiti ili petak poslepodne ili u subotu ujutro, kao i da su na sednici Predsedništva postojala mišljenja – o sva tri moguća kandidata.

On je naveo da članovi Predsedništva SNS nisu želeli da se glasanjem izjašnjavaju i dele oko Brnabić i Vučevića, već da će podržati odluku koju on, kao predsednik Republike, donese.

Najavio je da će biće “mnogo promena u vladi” i da će biti vanstranački orijentisanih ličnosti. Dodao je i da će u roku od 48 sati imati odgovore oko najavljenog Evroprajda i “svega drugog”, navodeći da je vlada sagledala izveštaje.