ponedeljak, 11 decembra, 2023

Vulin sankcije Rusiji nazvao histerijom

Slične objave

Podeli

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je poznat po svojim proruskim i antizapadnim stavovima, sastao se danas sa u Moskvi sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i istakao da je Srbija jedina evropska zemlja koja se nije pridružila sankcijama Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, prenosi danas američka agencija AP.

Kako AP navodi, Vulin se u Vladi Srbije smatra “čovekom Moskve” i zalaže se za stvaranje “srpskog sveta” koji bi ujedinio sve Srbe na Balkanu pod jednom zastavom na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Srbija je jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije i nije deo antiruske histerije”, rekao je Vulin u Moskvi. Srbija, koja formalno teži članstvu u Evropskoj uniji, već godinama se udaljava od svog evropskog puta i okreće se Rusiji i Kini.

Vulin je rekao da Srbija treba da odustane od evrointegracija i da se umesto toga okrene Moskvi. Vulin je prošle godine sa sekretarom Saveta bezbednosti Kremlja Nikolajem Patruševom oformio “radnu grupu” za borbu protiv “obojenih revolucija”, podseća AP.

(AP/Beta)