ponedeljak, 25 septembra, 2023

Kostreš: Vlast i zvanično obustavila proces pridruživanja EU

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 7. jula 2022. – Generalni sekretar Lige socijldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš saopštio je da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) juče i zvanično obustavila proces pridruživanja naše zemlje Evropskoj uniji (EU).

Kostreš u saopštenju navodi da posle odbijanja Vlade Srbije da se, posle agresije na Ukrajinu, pridruži jedinstvenoj evropskoj osudi toga čina i da se svrsta na stranu slobode i demokratije, stigao je odgovor u vidu posete nemačkoj kancelara Šolca.

„Kao i u vreme režima Slobodana Miloševića tokom 1990-ih, kada je vlast u Beogradu propuštala šanse za dogovor i inatila se čitavom demokratskom svetu, dobijajući sve teže uslove za Srbiju, tako je i danas. Naprednjački režim je svojom politikom doveo do najtežih uslova za pridruživanje naše zemlje EU. Podrškom Putinu, ispisivanjem slova „Z“, kao simbola ubijanja ukrajinskih civila, po Novom Sadu, naprednjačka vlast svakim danom gura Srbiju u novu izolaciju“, navodi Bojan kostreš i dpdaje da, nakon što je Evropski parlament u svojoj rezoluciji juče postavio jasne okvire Srbiji za pridruživanje, Aleksandar Vučić je u ime vlasti u Beogradu odbacio oba evropska uslova.

M. M.