nedelja, 28 maja, 2023

Nova vlada Crne Gore održala konstitutivnu sednicu

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 29. aprila 2022. (Beta) – Nova Vlada Crne Gore, izabrana u četvrtak, održala je danas konstitutivnu sednicu, prvu koja je bila otvorena za javnost.

Novi premijer, Dritan Abazović, kazao je da put njegove vlade “neće biti lak”, ali da su ministri “nesebično dali sebe da se urade neke dobre stvari za Crnu Goru” i da “nikome ništa ne duguju sem građanima”.

Abazović je ministre pozvao da “budu obazrivi” pri korišćenju državnih resursa i da “svoim primerom maksimalno čuvamo državni budžet” jer “ne želim da… neke stvari koje su nam ranije smetale nastavimo kao praksu”.

Rekao je da bi voleo da sve sednice budu efikasne i da vreme trošimo na značajne stvari, otvorenim dijalogom, “kako bismo doneli najbolje odluke za građane”.

Za savetnika premijera Vlada je izabrala doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, jedinog od ministara iz donedavne vlade Zdravka Krivokapića.

Vlada je danas imenovala novog generalnog sekretara, Borisa Marića koji je ranije bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, dok ga tadašnji premijer Zdravko Krivokapić nije smenio.