subota, 3 juna, 2023

Tadić: Izbori su rasterali maglu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. aprila 2022. (Beta) – Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je opozicija na proteklim izborima propustila gotovo sve što je mogla, ali da su takvi izbori bili potrebni i da bi se konačno nakon decenije magle, sve u opoziciji jasnije videlo.

“Ukoliko budu raspisani novi izbori (za Beograd) to će biti samo zbog toga da bi Aleksandar Vučić pokušao da popravi rezultat koji je njegova stranka postigla na ovim izborima, a ne zbog bilo kakvih razgovora sa bilo kim iz opozicije”, rekao je Tadić za list Danas.

On je povodom susreta predsednika države Aleksandra Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa rekao da “ti razgovori služe samo kao paravan i omogućavanje Vučiću da ukoliko proceni da su mu novi izbori u interesu, to predstavi kao ustupak opoziciji i njegovu dobru volju”.

“Tako da je besmisleno da se izlazak na te izbore uslovljava odnosom prema razgovoru Vučića i Đilasa. A na nama je da to dočekamo spremniji nego do sada”, rekao je Tadić.

Lutovac: DS najviše učinila na okupljanju opozicije

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je ta stranka deo koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije dok god se ne okonča izborni proces i da je DS najviše učinila da se okupe zarad javnog interesa.

foto gradjanin.rs

“Imaćemo posebne poslaničke (odborničke) klubove, a šta će posle biti razgovaraćemo unutar stranke i sa dosadašnjim partnerima. Kako god da se stvari budu odvijale, mi nećemo voditi negativnu kampanju protiv naših partnera”, rekao je Lutovac za list Danas.