ponedeljak, 11 decembra, 2023

Stiže novo američko oružje za Ukrajinu

Slične objave

Podeli

VAŠINGTON, 19. aprila 2022. (Beta-AFP) – Prve pošiljke nove američke vojne pomoći Ukrajini već su stigle na granicu te zemlje kako bi bile predate ukrajinskoj vojsci, izjavio je sinoć neimenovani zvaničnik američkog Ministarstva odbrane.

“Četiri leta sa različitom opremom stigla su u region u nedelju iz SAD”, rekao je neimenovani zvaničnik Pentagona i dodao da se još jedan let očekuje u naredna 24 sata.

Predsednik SAD Džozef Bajden zjavio je prošle nedelje da je za vojnu pomoć Ukrajini izdvojeno još 800 miliona dolara. Američki vojnici raspoređeni na istočnom krilu NATO-a od početka ruske invazije počeće narednih dana da obučavaju ukrajinske vojnike u rukovanju oružjem, dodao je zvaničnik.

Rusi tvrde da su kod Lavova uništili skladište stranog oružja

Ruska vojska saopštila je sinoć da je u blizini Lavova raketama visoke preciznosti uništila veliko skladište stranog oružja koje je nedavno isporučeno Ukrajini.

Rusko vazduhoplovstvo izvelo je jutros napad “visokopreciznim raketama” na logistički centar ukrajinskih oružanih snaga kod Lavova”, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, uništeni su logistički centar i veliki deo uskladištenog stranog naoružanja koje su “u poslednjih šest dana isporučile SAD i evropske zemlje”. Takođe je uništeno skladište municije u blizini Vasilkova u oblasti Kijeva, rekao je Konašenkov.