utorak, 5 decembra, 2023

Đilas sa ostatkom opozicije recipročno

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. aprila 2022. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas (SSP) izjavio je da su novi  izbori u Beogradu “jedina šansa da dođemo u priliku da se volja građana poštuje” i da je “spreman da za to plati svaku ličnu cenu”.

“Kakav oni danas imaju odnos prema meni, takav ću ja imati u budućnosti prema njima. Pošto mi svi zameraju što od Vučića tražim novi izbore umesto da prihatim da sa nelegitimnom većinom Srpska napredna stranka (SNS) vlada četiri godine, očekujem da ako do novih izbora ipak dođe, svi koji su me napali ostanu ‘principijelni’ i na njima ne učestvuju”, rekao je Đilas za nedeljnik Vreme, povodom kritika što se sastao sa predsednikom države i SNS Aleksandrom Vučićem.

Đilas je rekao da ne vidi alternativu njegovom predlogu i podseća da je “javno rekao da ako (oni koji mu zameraju) imaju drugi predlog – da ga iznesu, pa će ga prihvatiti ako je bolji od od onog što SSP predlaže. “Postoje ljudi koji čekaju da im nebo padne na glavu i oni koji vide da se to sprema i pokušavaju da to spreče. Ja pripadam ovim drugim”, rekao je Đilas.