utorak, 26 septembra, 2023

Peskov: Bez pomaka u pregovorima Rusije i Ukrajine

Slične objave

Podeli

MOSKVA, 30. marta 2022. (Beta) – Moskva ne može da konstatuje nešto mnogo obećavajuće i neke pomake u pregovorima Rusije i Ukrajine, predstoji još veoma dug posao, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Prvo, moj kolega (šef delegacije Vladimir Medinski) će danas detaljno objasniti. Drugo, pozitivno je to što je ukrajinska strana barem počela da konkretno formuliše i stavlja na papir ono što predlaže. Do sada to nismo uspeli da postignemo. Ovo je pozitivan faktor”, rekao je portparol Kremlja odgovarajući na pitanje o pregovorima Rusije i Ukrajine koji su vođeni dan ranije u Istanbulu.

Dodao je da se za sada ne može konstatovati “ništa mnogo obećavajuće, neke pomake, ima još mnogo, mnogo rada“.

Komentarišući činjenicu da su pregovori u Istanbulu trajali samo jedan dan, a ne dva kako je planirano, Peskov je rekao da su “pregovori održani, a delegacije otišle u svoje centre na dalje usaglašavanje stavova”.

Predstavnik Kremlja nije želeo da komentariše nijanse jučerašnjih pregovora, među kojima i spisak zemalja koje je Ukrajina navela kao garante mogućeg sporazuma i rešavanje pitanja Krima i Donbasa nevojnim sredstvima.

Po našem Ustavu, ne možemo ni sa kim da razgovaramo o sudbini teritorija Ruske Federacije, sudbini ruskih regiona, to je isključeno“, rekao je Peskov.