sreda, 29 marta, 2023

Kandidat iz naftalina

Slične objave

Podeli

Gospodine Jankoviću, ne znam kako to da izbor padne baš na Vas, ali negde nađoh ove Vaše reči…. A reči govore više i od Vaše nekadašnje političke podrške štrajka u radnim odelima i blokade Auto-puta, od strane Crvenih Beretki ispred Sava Centra!

Citiram: “Kad je o Demokratskoj stranci Srbije (DSS) reč, podsetiću da je ona od 2008, sve do 2014. godine bila sistematski potkopavana i da je prosto posrtala pod teškim udarcima iz zemlje i inostranstva, najviše zbog svoje nepokolebljivosti u pitanju Kosova, kao i zbog otpora pristupanju Evropskoj uniji (EU). Što se tiče današnje DSS, molim za razumevanje što ću ostati pri odluci da o tome ne govorim”.

I pitam se, iz kog naftalina i s kojim ciljem su baš Vas opredelili za budućeg gragonačelnika Beograda?! A definitivno niste za to iz tri razloga:

Nisam ejdžista, ali ste Vi definitivno u godinama, kada se rešavaju ukrštene reči ili sudoku, šeta se prirodom laganim tempom i gaje se unuci.

U vremenima kada je važilo isključivo ono Hamletovsko – Biti ili ne biti – pripadali se političkoj opiciji pod nazivom DSS, koja mi je iskreno govoreći, a i inače, neuporedivo pogubnija i odvratnija od Srpske napredne stranke (SNS), za vjek i vjekova. Vrhunac Vaše ondašnje sumanute politike, rezultirao je ubistvom Zorana Đinđića.

I konačno, treći razlog: Uz dužno poštovanje Vaše akademske karijere, ne prepoznajem ništa što bi Vas kandidovalo za ovo, inače vrlo pragmatično i operativno menadžerisanje… Dakle, ni u Vašoj političkoj i diplomatskoj minuloj karijeri ne vidim ništa korisno, što bi Vas kandidovalo, niti vidim bilo kakve menadžerske veštine, koje ovo mesto izričito zahteva.

Na kraju, ostaje mi samo da se nadam, da ćete kao ozbiljan čovek, Profesor i Gospodin, izbeći ovo blato i brlog, u koji neki drugi pokušavaju da Vas po svaku cenu uvale. Razuman ste čovek.

S poštovanjem,
Filip Đ. Todorović