nedelja, 4 juna, 2023

Gajić: Narodna stranka pod udarom “duboke države”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. oktobra 2021. (Beta) – Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke (NS) advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da se ta stranka poslednjih nekoliko dana nalazi pod udarom “duboke države”, u čemu, kaže učestvuju i pojedini takozvani slobodni mediji. On je Beti kazao da je NS na velikom dobitku što se rešila predsednika Odbora za privredu Vladimira Kovačevića.

Gajić je naveo da je predsednik stranke Vuk Jeremić odlučio da se “gospodski” ne osvrće na ličnosti koje su izazvale kampanju protiv NS. On je rekao da poslednji događaji koji se odnose na napuštanje članstva, ili funkcija od strane pojedinih funkcionera, uvlače stranku u rijaliti koji organizuje režim.

Naglasio je da lično pravi veliku razliku između stava koji je zauzeo advokat Borivoje Borović i stava Vladimira Kovačevića. “Borović nije napustio stranku, već se povukao iz predsedništva iz ličnih razloga. Borović spada u red velikih srpskih advokata i ja i dalje računam na njega kao iskrenog borca protiv diktature. Međutim, gospodin Kovačević je, preko tabloida s oba medijska spektra, započeo kampanju protiv stranke”.

Naveo je da je Kovačević pokrenuo kampanju protiv ljudi s kojima je do pre tri dana saradjivao.

“Mnogo govore misli koje iznosi Kovačević, poredeći svoje i obrazovanje Vuka Jeremića. Nažalost, mi smo ga loše procenili. Sada kada smo se upustili u analizu njegovih poslovnih podviga, vidimo da je taj poslovni “vizionar” dužan veliki novac i tu verovatno leže njegovi motivi da napusti stranku koja po njemu mnogo insistira na aferama, kriminalu vlasti i revanšizmu, za razliku od njega koji insistira na životnim temama. Videćemo koji državni posao stoji iza svega”, rekao je Gajić.

Naveo je da je interesantno kako su i neki takozvani slobodni mediji dali veliki značaj odlasku Kovačevića iz stranke. “To me zapravo i ne čudi, s obzirom na prethodnu karijeru tih urednika”, kazao je Gajić.

Advokat Borivoje Borović je u utorak saopštio da je iz ličnih razloga dao ostavku na funkciju člana Predsedništva Narodne stranke, dok je Vladimir Kovačević, predsednik Odbora za privredu, juče saopštio da je stranku napustio zbog neslaganja s Vukom Jeremićem.