četvrtak, 21 septembra, 2023

Protest na Vračaru: Zatražena ostavka Gorana Vesića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. jula 2021. (Beta) – Grupa nevladinih organizacija i deo opozicije održao je danas protest u Vidovdanskoj ulici u beogradskom naselju Vračar zbog urušavanja stambene zgrade u toj ulici sa zahtevom za smenu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesić i privođenje odgovornih.

Okupljeni su najavili da će se okupljati svake subote dok Goran Vesić ne bude podneo ostavku. Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov upitao je na skupu ko je izdao građevinsku dozvolu za objekat zbog čije gradnje se urušila zgrada, kao i “ko su pravi investitori, a ne fiktivni i ko stoji iza njih u Srpskoj naprednoj stranci (SNS)”.

“Nismo dobili odgovor ni na jedno pitanje. Ni od MUP-a, ni od nadležnih. Imamo osnovanu sumnju, nakon što je Vesić izjavio da će se postojeća zgrada srušiti i napraviti nova, da je sve urađeno namerno. Da je namerno potkopavan temelj zgrade. Hoće li ista firma, istog investitora, raditi na izgradnji nove zgrade”, upitao je Samofalov, prenosi portal Nova.rs.

Zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac rekao je da “svi znaju” da je vlast povezana sa mafijom. “Do sledećih izbora u Beogradu, kad ćemo promeniti ovu vlast, mi moramo da se borimo za svako drvo, za svaki parkić. Danas pričamo o građevinskoj i urbanističkoj mafiji. Ovde imamo slučaj, u Vidovdanskoj ulici, da je opština Vračar dala građevinsku dozvolu. Za sve ovo su odgovorni gradonačelnik Zoran Radojičić i njegov zamenik, Goran Vesić”, kazao je Šumarac.

Protest zajednički organizuju koalicija “Oslobodimo Vračar”, udruženje “Topolska”, “Srce grada”, SDS, Nova stranka, Koalicija “Tolerancija”, Pokret slobodnih građana i pokret Dosta je bilo. Zgrada u Vidovdanskoj ulici urušila se sredinom jula zbog izgradnje objekta pored nje, povređenih nije bilo, a stanari su u privremenom smeštaju.