utorak, 6 juna, 2023

Nastupom Stefana Milenkovića zatvoren festival Ravanelius

Slične objave

Podeli

ĆUPRIJA, 19. jula 2021. (Beta) – Festival muzičke izuzetnosti “Ravanelius”, koji je po drugi put održan u Ćupriji, završen je koncertom Stefana Milenkovića i kamernog orkestra “Kamerata Akademika” iz Novog Sada.

Milenković je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo zbog ukazane časti da nastupa u gradu gde je jedinstvena škola za muzičke talente – “ovde dugo postoji tradicija gudača sa ćuprijskom Školom za muzičke talente, tako da mi je uvek zadovoljstvo ali i odgovornost da sviram na ovakvom mestu i istovremeno to me inspiriše”, rekao je on.

Publika je u nedelju uveče uživala u delima Sindinga, Geršvina, Karla Orfa i grupe Kvin koje je Milenković na odsvirao violini.

Promovisanje klasične muzike na savremen način je cilj festivala, ove godine pod sloganom “Udahni muziku”, čiji su organizatori Ustanova kulutre i Škola za muzičke talente.

Festival je trajao tri dana i koncerte su održali najbolji učenici Škole za muzičke talente u Ćupriji, ansambl Simfonijeta iz Sofije i Džez formacija Sofija, iz Bugarske, i duvački kvintet Beogradske filharmonije.